De hond in de trimsalon

Vachtverzorging en trimmen
Alle honden hebben vachtverzorging nodig. Waar die uit bestaat, verschilt per hond. Soms hoeft een hond alleen maar af en toe geborsteld te worden, maar vaak is periodiek een intensievere behandeling nodig. Zo’n trimbeurt kan bestaan uit borstelen, knippen, plukken, scheren en/of wassen en föhnen. Samen met de eigenaar kijk ik wat voor de hond de beste behandeling is. Bij de trimbeurt controleer ik altijd de nagels. Als die te lang zijn, knip ik ze.

Het welzijn van de hond staat altijd voorop. Honden krijgen de aandacht en tijd die zij nodig hebben. Ik plan dan ook ruim de tijd in voor een behandeling. Als een hond een complete trimbeurt om wat voor reden dan ook niet aankan, plannen we meerdere kortere beurten in.

Puppywennen
Een trimsalon is spannend, maar kan ook heel leuk zijn. Het is dan ook belangrijk om je hond hieraan te laten wennen. Ik plan meestal twee wenbeurten in.  Tijdens de eerste, korte wenbeurt maakt de pup kennis met de trimster, de trimsalon, de trimtafel en diverse trimgereedschappen. Ook borstelen we zijn vacht uit en controleren we zijn nagels. Het belangrijkste bij deze  wenbeurt is het kennismaken met de trimsalon. Ook kan ik tijdens zo’n wenbeurt advies geven over het verzorgen van de vacht. Als je vragen hebt over gedrag en verzorging kan ik die ook beantwoorden tijdens deze behandeling.

De tweede wenbeurt duurt wat langer. De pup is dan al een beetje bekend en dus kan ik hem een klein trimbeurtje geven en/of hem wassen en drogen.  We kijken dan hoe de pup reageert en maken eventueel een vervolgafspraak voor nog een keer wennen of voor een complete trimbeurt.

Tijdens de wenbeurten blijven eigenaren meestal bij de behandeling. Dat is wel zo vertrouwd voor de pup.

Puppenfeestje
Samen met je  broertjes en zusjes op bezoek bij de trimsalon. Dat is leuk en leerzaam!

Fokkers zijn van harte welkom om met meerdere pups langs te komen. Ik adviseer dan om in de laatste week dat de pups bij de fokker zijn, te komen. We maken er dan echt een puppenfeestje van: de pups gaan allemaal even op tafel, krijgen een kort borstelbeurtje en zijn samen met hun broertjes en zusjes weer een hele ervaring rijker.

 

 

Verzorg en/of trim je eigen hond
Als je meer wil weten over de vachtverzorging of als je zelf wilt leren om je hond te trimmen, kan ik je hierbij begeleiden. We verzorgen/trimmen samen je hond. Je krijgt advies over de specifieke vachtverzorging en je gaat ook zelf aan de slag. Tijdens deze workshop geef ik je ook advies over de verschillende gereedschappen en materialen die je kunt gebruiken. Trimmen is erg intensief voor honden en de workshop zal dan ook maximaal twee uur duren. Dit betekent dat je misschien thuis al wat voorbereidende werkzaamheden zal moeten doen als wassen en/of borstelen. Als we meer tijd nodig hebben, dan kunnen we altijd meer bijeenkomsten plannen.

Zit je met een specifieke vraag, zoals het trimmen van het kopje of de poten, dan kunnen we ook hiervoor een bijeenkomst inplannen.