De hond in de trimsalon

Vachtverzorging en trimmen
Alle honden hebben vachtverzorging nodig. Waar die uit bestaat, verschilt per hond. Soms hoeft een hond alleen maar af en toe geborsteld te worden, maar vaak is periodiek een intensievere behandeling nodig. Zo’n trimbeurt kan bestaan uit borstelen, knippen, plukken, scheren en/of wassen en föhnen. Samen met de eigenaar kijk ik wat voor de hond de beste behandeling is. Bij de trimbeurt controleer ik altijd de nagels. Als die te lang zijn, knip ik ze.

Het welzijn van de hond staat altijd voorop. Honden krijgen de aandacht en tijd die zij nodig hebben. Ik plan dan ook ruim de tijd in voor een behandeling. Als een hond een complete trimbeurt om wat voor reden dan ook niet aankan, plannen we meerdere kortere beurten in.

Op dit moment werk ik zo veel mogelijk zonder eigenaren bij een trimbeurt. Ik ga ervan uit dat ik in de loop van 2021 weer eigenaren bij een trimbeurt kan ontvangen.

Puppywennen
Een trimsalon is spannend, maar kan ook heel leuk zijn. Tijdens een korte wenbeurt maakt de pup kennis met de trimster, de trimsalon, de trimtafel en diverse trimgereedschappen. Ook borstelen we zijn vacht uit en controleren we zijn nagels. Het belangrijkste bij zo’n wenbeurt is het kennismaken met de trimsalon. Als het al nodig is en de pup het aan kan, kan ik de vacht trimmen en de pup wassen tijdens zo’n wenbeurt. Het is ook mogelijk om meerdere keren met de pup te komen. Zeker voor de wat angstige honden is dit aan te raden. De pup komt dan een keer om te wennen en een keer voor een korte behandeling. Jong geleerd, oud gedaan!

Ook fokkers zijn van harte welkom om met meerdere pups langs te komen. We maken er dan echt een puppenfeestje van!

Verzorg en/of trim je eigen hond
Als je meer wil weten over de vachtverzorging of als je zelf wilt leren je hond te trimmen, kan ik je hierbij begeleiden. We verzorgen/trimmen samen je hond en je krijgt advies over de specifieke vachtverzorging en het beste gereedschap hiervoor.

Deze service is op dit moment aangepast. De begeleiding zal op afstand plaatsvinden. Samen aan een trimtafel staan, is even geen goed idee. Wel kan ik je op afstand advies geven terwijl ik je hond op de trimtafel verzorg. Maar ik kan je ook via e-mail of telefoon informatie geven over een goede vachtverzorging en over het gebruik van goed gereedschap voor die verzorging.