De hond in de trimsalon

Vachtverzorging en trimmen
Alle honden hebben vachtverzorging nodig. Waar die uit bestaat, verschilt per hond. Soms hoeft een hond alleen maar af en toe geborsteld te worden, maar vaak is periodiek een intensievere behandeling nodig. Zo’n trimbeurt kan bestaan uit borstelen, knippen, plukken, scheren en/of wassen en föhnen. Samen met de eigenaar kijk ik wat voor de hond de beste behandeling is. Bij de trimbeurt controleer ik altijd de nagels. Als die te lang zijn, knip ik ze.

Het welzijn van de hond staat altijd voorop. Honden krijgen de aandacht en tijd die zij nodig hebben. Ik plan dan ook ruim de tijd in voor een behandeling. Als een hond een complete trimbeurt om wat voor reden dan ook niet aankan, plannen we meerdere kortere beurten in.

Puppywennen
Een trimsalon is spannend, maar kan ook heel leuk zijn. Tijdens een korte wenbeurt maakt de pup kennis met de trimster, de trimsalon, de trimtafel en diverse trimgereedschappen. Ook borstelen we zijn vacht uit en controleren we zijn nagels. Het belangrijkste bij zo’n wenbeurt is het kennismaken met de trimsalon. Als het al nodig is en de pup het aan kan, kan ik vast iets trimmen of de pup wassen. Het is ook mogelijk om meerdere keren met de pup te komen.  Zeker voor de wat angstige honden is dit aan te raden. De pup komt dan een keer om te wennen en een keer voor een korte behandeling. Jong geleerd, oud gedaan!

Puppenfeestje
Fokkers zijn van harte welkom om met meerdere pups langs te komen. Ik adviseer dan om in de laatste week dat de pups bij de fokker zijn, te komen. We maken er dan echt een puppenfeestje van: de pups gaan allemaal even op tafel, krijgen een kort borstelbeurtje en zijn samen met hun broertjes en zusjes weer een hele ervaring rijker.

 

 

Verzorg en/of trim je eigen hond
Als je meer wil weten over de vachtverzorging of als je zelf wilt leren om je hond te trimmen, kan ik je hierbij begeleiden. We verzorgen/trimmen samen je hond. Je krijgt advies over de specifieke vachtverzorging en je gaat ook zelf aan de slag. Tijdens deze workshop geef ik je ook advies over de verschillende gereedschappen en materialen die je kunt gebruiken. Trimmen is erg intensief voor honden en de workshop zal dan ook maximaal twee uur duren. Dit betekent dat je misschien thuis al wat voorbereidende werkzaamheden zal moeten doen als wassen en/of borstelen. Als we meer tijd nodig hebben, dan kunnen we altijd meer bijeenkomsten plannen.