De hond in de trimsalon

Vachtverzorging en trimmen

Alle honden hebben vachtverzorging nodig. Waar die uit bestaat, verschilt per hond. Soms hoeft een hond alleen maar af en toe geborsteld te worden, maar vaak is periodiek een intensievere behandeling nodig. Zo’n trimbeurt kan bestaan uit borstelen, knippen, plukken, scheren en/of wassen en föhnen. Samen met de eigenaar kijk ik wat voor de hond de beste behandeling is. Bij de trimbeurt controleer ik altijd de nagels. Als die te lang zijn, knip ik ze.

Een sheltie voor en na de trimbeurt.

Het welzijn van de hond staat altijd voorop. Honden krijgen de aandacht en tijd die zij nodig hebben. Ik plan dan ook ruim de tijd in voor een behandeling. Eigenaren kunnen altijd bij de behandeling blijven.

Puppywennen

Soms kan een pup al in bad.

Een trimsalon is spannend, maar kan ook heel leuk zijn. Tijdens een korte wenbeurt maakt de pup kennis met de trimster, de trimsalon, de trimtafel en diverse trimgereedschappen. Ook borstelen we zijn vacht uit en controleren we zijn nagels. Het belangrijkste bij zo’n wenbeurt is het kennismaken met de trimsalon. Als het al nodig is en de pup het aan kan, kan ik de vacht trimmen en de pup wassen tijdens zo’n wenbeurt. Het is ook mogelijk om meerdere keren met de pup te komen. Zeker voor de wat angstige honden is dit aan te raden. De pup komt dan een keer om te wennen en een keer voor een korte behandeling. Jong geleerd, oud gedaan!

Praktisch vachtverzorgingsadvies

Samen met je broertjes en zusjes is het minder spannend.

Als je meer wil weten over de vachtverzorging van je hond, kan ik een persoonlijk vachtverzorgingsadvies geven. Samen met de eigenaar behandel ik dan de hond en geef advies over de specifieke vachtverzorging en het beste gereedschap hiervoor.