Gedrags- en verzorgingsadvies – hond

Ik beantwoord graag vragen over de verzorging of  het gedrag van honden.

Gedragsadvies en -begeleiding
Ook met vragen over de opvoeding en/of het gedrag van je hond kun je bij mij terecht. Korte vragen kan ik soms beantwoorden via de mail of de telefoon, maar het is vaak nodig om meer informatie te krijgen. Dan kan ik het beste bij je thuis komen. Ik bespreek dan samen met jou de situatie en geef je tips en adviezen. Je kunt daar dan zelf mee aan de slag, maar ik kan je ook op weg helpen door een paar keer samen met jou met de hond bezig te zijn. Ook met je pup kan ik je op deze manier op weg helpen.

Als ik denk dat dat nodig is, zal ik je altijd doorverwijzen naar een dierenarts, een hondenschool of een gediplomeerde gedragstherapeut voor honden.

Vachtverzorgingsadvies
Als je vragen hebt over de verzorging van de vacht van je hond, dan kan ik je hier waarschijnlijk mee helpen. Soms kan dit heel kort door middel van een mailtje of een telefoongesprek, andere keren kost dat meer tijd. Dan kun je het beste met je hond naar de trimsalon komen. Samen kijken we dan naar de vacht van je hond en behandelen we die eventueel. Zie hiervoor ook de informatie bij Trimmen.

Ik ben geen dierenarts. Als ik denk dat je hond een huid- of vachtprobleem heeft dat medisch van aard is, zal ik doorverwijzen naar een dierenarts.