Gedrags- en verzorgingsadvies

Ook met vragen over de opvoeding en/of het gedrag van je hond kun je bij mij terecht. Korte vragen kan ik soms beantwoorden via de mail of de telefoon, meestal is het echter nodig om meer informatie te krijgen. Dan kan ik het beste bij je thuis komen. Ik bespreek dan samen met jou de situatie en geef je tips en adviezen. Je kunt daar dan zelf mee aan de slag, maar ik kan je ook op weg helpen door een paar keer samen met jou met de hond bezig te zijn. Ook met je pup kan ik je op deze manier op weg helpen.

Begeleiding
Heb je een pup of een volwassen hond waarmee je individueel aan de slag wil? Ook daarvoor kun je bij mij terecht. We gaan dan samen aan de slag met jouw hulpvraag. Soms is een keer begeleiding genoeg, soms is het beter om meerdere afspraken te plannen.

 

Als ik denk dat dat nodig is, zal ik je altijd doorverwijzen naar een dierenarts, een hondenschool of een gediplomeerde gedragstherapeut voor honden.

 

Vachtverzorgingsadvies

Als je vragen hebt over de verzorging van de vacht van je hond, dan kan ik je hiermee helpen. Soms kan dit heel kort door middel van een mailtje of een telefoongesprek, andere keren kost dat meer tijd. Dan kun je het beste met je hond naar de trimsalon komen. Samen kijken we dan naar de vacht van je hond en behandelen we die eventueel.

Ook als je zelf je hond wil leren trimmen, kan ik je helpen. Zie hiervoor ook de informatie bij Trimmen.

Ik ben geen dierenarts. Als ik denk dat je hond een huid- of vachtprobleem heeft dat medisch van aard is, zal ik doorverwijzen naar een dierenarts.