De kat in de trimsalon


Steeds vaker komen katten in de trimsalon voor een verzorgingsbeurt.

Langharige katten hebben meestal een intensieve vachtverzorging nodig.  Maar ook kortharige katten hebben soms hulp nodig bij het verzorgen van hun vacht. 

Vooral oudere dieren, maar ook katten die pijn hebben of die wat te dik zijn, hebben moeite om hun vacht zelf goed te onderhouden. Een regelmatige trimbeurt helpt ze dan om het overtollige haar kwijt te raken. Hierdoor zullen zij geen last krijgen van klitten en haarballen en voelen ze zich een stuk lekkerder.

De trimbeurt kan bestaan uit een goede borstel- en/of kambeurt waarbij veel aandacht wordt besteed aan de ondervacht en de moeilijk bereikbare plaatsen. Ook kan ik de kat als het nodig is (gedeeltelijk) scheren of knippen. Meestal hoeft een kat niet gewassen te worden. Als het nodig is, dan kan ik dit  ook doen.

Het welzijn van je kat staat bij mij altijd voorop. Dit betekent dat ik ruim de tijd inplan voor het trimmen van je kat. Hierdoor kan ik hem  alle aandacht geven  die nodig is. Soms betekent dit ook dat een hele trimbeurt achter elkaar te veel is voor een kat. In dat geval plannen we een vervolgafspraak in.

Ik trim katten in principe zonder narcose. De meeste katten staan dit goed toe. Eigenaren mogen altijd bij de behandeling blijven.

Nagels
Een kat kan meestal goed zijn eigen nagels bijhouden. Soms groeien de nagels echter toch te ver door. Dit is zeker het geval bij oudere katten. Ik zal bij de trimbehandeling altijd de nagels van je kat controleren en deze eventueel knippen. Je kunt ook alleen voor het knippen van de nagels langskomen.

Wennen aan trimmen
Het verzorgen van de vacht kan voor katten heel spannend zijn. Zij zullen hier dan ook aan moeten wennen. Tijdens een wenbeurt maakt de kat kennis met de trimsalon, het borstelen, het knippen van de nagels en andere zaken die met de vachtverzorging te maken hebben. Bij zo’n wenbeurt kijk ik altijd wat de kat aan kan; een goede ervaring is het belangrijkste! Een wenbeurt is aan te raden voor jonge katten, maar ook oudere katten zijn natuurlijk van harte welkom.

Verzorg en/of trim je eigen kat
Als je meer wil weten over de vachtverzorging of als je zelf wilt leren je kat te trimmen, kan ik je hierbij begeleiden. We verzorgen/trimmen samen je kat en je krijgt advies over de specifieke vachtverzorging en het beste gereedschap hiervoor.