De kat in de trimsalon

Trimmen en vachtverzorging
Steeds vaker komen katten in de trimsalon voor een verzorgingsbeurt. Langharige katten hebben meestal een intensieve vachtverzorging nodig. Maar ook kortharige katten hebben soms hulp nodig bij het verzorgen van hun vacht. Vooral oudere dieren, maar ook katten die pijn hebben of die wat te dik zijn, hebben moeite om hun vacht zelf goed te onderhouden. Een regelmatige trimbeurt helpt ze dan om het overtollige haar kwijt te raken. Hierdoor zullen zij geen last krijgen van klitten en haarballen en voelen ze zich een stuk lekkerder.

De trimbeurt kan bestaan uit een goede borstel- en/of kambeurt waarbij veel aandacht wordt besteed aan de ondervacht en de moeilijk bereikbare plaatsen. Ook kan ik de kat als het nodig is (gedeeltelijk) scheren, knippen of hem wassen en drogen.

Het welzijn van je kat staat bij mij altijd voorop. Dit betekent dat ik ruim de tijd inplan voor het trimmen van je kat zodat ik alle aandacht aan hem kan geven die nodig is. Soms betekent dit ook dat een hele trimbeurt achter elkaar te veel is voor een kat. In dat geval plannen we een vervolgafspraak in.

Ik trim katten in principe zonder narcose. De meeste katten staan dit goed toe. Eigenaren mogen altijd bij de behandeling blijven.

Ik behandel katten in principe bij mij thuis in de trimsalon. Vaak laten ze dat beter toe dan in hun eigen huis en ik heb dan al mijn spullen bij de hand.

!Op dit moment trim ik zo veel mogelijk zonder eigenaar erbij. Ik hoop in de loop van het volgende jaar weer eigenaren in de trimsalon te kunnen verwelkomen !

Nagels
Een kat kan meestal goed zijn eigen nagels bijhouden. Soms groeien de nagels echter toch te ver door. Dit is zeker het geval bij oudere katten. Ik zal bij de trimbehandeling altijd de nagels van je kat controleren en deze eventueel knippen.

Wennen aan trimmen
Het verzorgen van de vacht kan voor katten heel spannend zijn. Zij zullen hier dan ook aan moeten wennen. Tijdens een wenbeurt maakt de kat kennis met de trimsalon, het borstelen, het knippen van de nagels en andere zaken die met de vachtverzorging te maken hebben. Bij zo’n wenbeurt kijk ik altijd wat de kat aan kan; een goede ervaring is het belangrijkste! Een wenbeurt is aan te raden voor jonge katten, maar ook oudere katten zijn natuurlijk van harte welkom.

Verzorg en/of trim je eigen kat
Als je meer wil weten over de vachtverzorging of als je zelf wilt leren je kat te trimmen, kan ik je hierbij begeleiden. We verzorgen/trimmen samen je kat en je krijgt advies over de specifieke vachtverzorging en het beste gereedschap hiervoor.

Deze service is op dit moment aangepast. De begeleiding zal op afstand plaatsvinden. Samen aan een trimtafel staan, is even geen goed idee. Wel kan je op afstand staan als ik advies geef, maar ook via een telefonisch of e-mailconsult kan ik informatie geven over de (vacht)verzorging van je kat.