De kat in de trimsalon

Trimmen en vachtverzorging

Langharige katten hebben vaak een intensieve vachtverzorging nodig.

We zien steeds vaker katten in de trimsalon. Langharige katten hebben meestal een intensieve vachtverzorging nodig. Maar ook kortharige katten moeten soms geholpen worden met het verzorgen van hun vacht.

Vooral oudere dieren, maar ook katten die pijn hebben of die wat te dik zijn, hebben moeite om hun vacht zelf goed te onderhouden. Een regelmatige trimbeurt helpt ze dan om het overtollige haar kwijt te raken. Hierdoor zullen zij geen last krijgen van klitten en haarballen en voelen ze zich een stuk lekkerder.

De trimbeurt kan bestaan uit een goede borstel- en/of kambeurt waarbij veel aandacht wordt besteed aan de ondervacht en de moeilijk bereikbare plaatsen. Ook kan ik de kat als het nodig is (gedeeltelijk) scheren, knippen of hem wassen en drogen.

Oudere katten hebben zeker baat bij een regelmatige trimbeurt.

Het welzijn van je kat staat bij mij altijd voorop. Ik trim katten in principe zonder narcose. De meeste katten staan dit goed toe. Eigenaren mogen altijd bij de behandeling blijven.

Ik behandel katten het liefst in de trimsalon. Vaak laten ze dat beter toe dan in hun eigen huis en ik heb dan al mijn spullen bij de hand. In bijzondere gevallen kan ik wel aan huis bij de eigenaar komen trimmen.

Nagels

Een kat kan meestal goed zijn eigen nagels bijhouden. Soms groeien de nagels echter toch te ver door. Dit is zeker het geval bij oudere katten. Ik zal bij de trimbehandeling altijd de nagels van uw kat controleren en deze eventueel knippen.

Wennen aan trimmen

Het verzorgen van de vacht kan voor katten heel spannend zijn. Zij zullen hier dan ook aan moeten wennen. Tijdens een wenbeurt maakt de kat kennis met de trimsalon, het borstelen, het knippen van de nagels en andere zaken die met de vachtverzorging te maken hebben. Bij zo’n wenbeurt kijk ik altijd wat de kat aan kan; een goede ervaring is het belangrijkste! Een wenbeurt is aan te raden voor jonge katten, maar ook oudere katten zijn natuurlijk van harte welkom.