Konijnen en cavia’s in de trimsalon

Langharige konijnen en cavia’s zijn mooi om te zien, maar hun vacht moet wel goed onderhouden worden. Gebeurt dit niet, dan kunnen er snel klitten in de vacht ontstaan. Ook veel kortharige dieren met een dichte vacht hebben baat bij een regelmatige trimbeurt.

Deze trimbeurt kan bestaan uit een goede borstel- en kambeurt en/of een knip- of scheerbeurt. In bijzondere gevallen zal ik een cavia of konijn ook (deels) wassen en drogen.

Als je met je dier naar de trimsalon komt, kijken we samen wat de beste verzorging is. Bij de trimbeurt controleer ik altijd de nagels en als dat nodig is, knip ik deze. Ook voor alleen het knippen van de nagels kun je bij mij terecht.

Het welzijn van het dier staat voorop. Konijnen en cavia’s zijn prooidieren en erg stressgevoelig. Tijdens het trimmen houd ik hier rekening mee. Als het stressniveau te hoog wordt, las ik een pauze in of vraag ik later terug te komen om de trimbeurt af te maken. Natuurlijk kun je altijd bij de trimbehandeling blijven.

Verzorg en/of trim je eigen konijn of cavia
Als je meer wil weten over de vachtverzorging of als je zelf wilt leren je dier te trimmen, kan ik je hierbij begeleiden. We verzorgen/trimmen samen je konijn of cavia en je krijgt advies over de specifieke vachtverzorging en het beste gereedschap hiervoor.