Over mij

Ik, Petra, met  Pip.

Ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen.

Dieren zijn altijd zeer belangrijk in mijn leven geweest: honden, katten, konijnen, cavia’s, vogels en schildpadden waren er altijd. Nog steeds hebben wij deze dieren in en om ons huis.

Na mijn studie Nederlands heb ik een aantal jaar als docent in het volwassenenonderwijs gewerkt. Ik vond het erg leuk om met mensen om te gaan, maar toch bleven ook dieren mij interesseren. Naast mijn baan ging ik me dan ook op professioneel niveau verdiepen in het gedrag en de verzorging van de verschillende huisdieren. In 2010 besloot ik om wat met al deze opgedane kennis te gaan doen en begon ik Huisdierservice Marknesse.

Ik met Tika die helaas vorig jaar op 16-jarige leeftijd is overleden.

Ik bied diverse diensten aan op het gebied van huisdieren: ik trim katten, konijnen, cavia’s en honden, laat honden (individueel) uit en pas op katten en andere (klein)dieren, zoals konijnen, hamsters, vogels en cavia’s. Daarnaast geef ik gedrags- en verzorgingsadvies voor hond, kat, konijn en knaagdier. Naast de opleiding voor honden trimmen, heb ik specifieke opleidingen voor katten- en konijnen trimmen gevolgd. Ook op het gebied van gedrag- en verzorging heb ik diverse opleidingen gedaan, zoals de opleidingen voor gedragsadviseur voor konijnen en katten. Regelmatig volg ik  bijscholingen zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen binnen het huisdierenvak.

Naast de praktische diensten van Huisdierservice Marknesse, werk ik als tekstschrijver en geef ik lezingen en workshops op het gebied van dierverzorging. Zo heb ik meegewerkt aan diverse schriftelijke cursussen over trimmen en dierverzorging. Verder geef ik lezingen en workshops over het gedrag en de verzorging van huisdieren en werk ik als freelance docent bij verschillende opleidingen op het gebied van trimmen en huisdierverzorging.