Over mij

Ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen.

Dieren zijn altijd zeer belangrijk in mijn leven geweest: honden, katten, konijnen, cavia’s, vogels en schildpadden waren er altijd. Nog steeds hebben wij deze dieren in en om ons huis.

Na mijn studie Nederlands heb ik een aantal jaar als docent in het volwassenenonderwijs gewerkt. Ik vond het erg leuk om met mensen om te gaan, maar toch bleven ook dieren mij interesseren. Naast mijn baan ging ik me dan ook op professioneel niveau verdiepen in het gedrag en de verzorging van de verschillende huisdieren. In 2010 besloot ik om wat met al deze opgedane kennis te gaan doen en begon ik Huisdierservice Marknesse.

Ik bied diverse diensten aan op het gebied van huisdieren: ik trim katten, konijnen, cavia’s en honden, laat honden (individueel) uit en pas op katten en andere (klein)dieren, zoals konijnen, hamsters, vogels en cavia’s. Daarnaast geef ik gedrags- en verzorgingsadvies over honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels. Naast de opleiding voor honden trimmen, heb ik specifieke opleidingen voor katten- en konijnen trimmen gevolgd. Ook op het gebied van gedrag en verzorging heb ik diverse opleidingen gedaan, zoals bij de Martin Gaus Academie de instructeursopleiding en bij de Tinley – academie de opleidingen Gedragsadviseur voor konijnen en voor papegaaien.  Bij de Kattenacademie heb ik de opleiding Gedragsadviseur voor katten afgerond. Verder volg ik regelmatig bijscholingen zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen binnen het huisdierenvak.

Naast de praktische diensten van Huisdierservice Marknesse, werk ik als tekstschrijver. Zo heb ik meegewerkt aan diverse schriftelijke cursussen over trimmen en dierverzorging. Daarnaast werk ik als freelance docent bij verschillende opleidingen op het gebied van trimmen en huisdierverzorging.