Over mij

Pip en ik hebben een bijzondere band.

Ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen.

Dieren zijn altijd zeer belangrijk in mijn leven geweest: honden, katten, konijnen, cavia’s, vogels en schildpadden waren er altijd. Nog steeds hebben wij deze dieren in en om ons huis.

Na mijn studie Nederlands heb ik een aantal jaar als docent in het volwassenenonderwijs gewerkt. Ik vond het erg leuk om met mensen om te gaan, maar toch bleven ook dieren mij interesseren. Naast mijn baan ging ik me dan ook op professioneel niveau verdiepen in het gedrag en de verzorging van de verschillende huisdieren. In 2010 besloot ik om wat met al deze opgedane kennis te gaan doen en begon ik Huisdierservice Marknesse.

Met Tika kon ik heerlijk  wandelen. Zij is in 2017 op 16-jarige leeftijd  overleden.

Ik bied diverse diensten aan op het gebied van huisdieren: ik trim katten, konijnen, cavia’s en honden, laat honden (individueel) uit en pas op katten en andere (klein)dieren, zoals konijnen, hamsters, vogels en cavia’s. Daarnaast geef ik gedrags- en verzorgingsadvies aan eigenaren voor hond, kat, konijn en knaagdier. Naast de opleiding voor honden trimmen, heb ik specifieke opleidingen voor katten en konijnen trimmen gevolgd. Ook op het gebied van gedrag en verzorging heb ik diverse opleidingen gedaan, zoals bij de Martin Gaus Academie de instructeursopleiding en bij de Tinley – academie de opleiding gedragsadviseur voor konijnen. Op dit moment zit ik in de laatste fase van de opleiding Gedragstherapie voor katten. Verder volg ik regelmatig bijscholingen zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen binnen het huisdierenvak.

Naast de praktische diensten van Huisdierservice Marknesse, werk ik als tekstschrijver. Zo heb ik meegewerkt aan diverse schriftelijke cursussen over trimmen en dierverzorging. Ook  geef ik lezingen en workshops over het gedrag en de verzorging van huisdieren en werk ik als freelance docent bij verschillende opleidingen op het gebied van trimmen en huisdierverzorging.