Nachtkatten

      Reacties uitgeschakeld voor Nachtkatten

Vannacht moest ik er even uit. Toen ik in de badkamer stond, zag ik opeens vier verbouwereerde kattenkopjes op de overloop die uit de slaapkamer gezwiept waren: ‘Wat is dit nu? We lagen zo lekker te slapen, worden we van en uit het bed gegooid. En waar moeten we nu heen?’

Blijkbaar was ook mijn vriend wakker geworden: ’Ja sorry hoor, ik wilde gewoon even wat ruimte hebben om te slapen….’.

Eigenlijk heeft hij wel gelijk. Wij hebben één bed, onze katten hebben overal in huis mandjes, kussentjes en dekentjes. Moeten ze dan echt ook nog bij ons in bed?

Ja dus en als ik eerlijk ben, vind ik het meestal best gezellig. Al onze deuren staan open, dus onze katten kunnen overal naar binnen. En sommigen komen ons dan gezelschap houden in de slaapkamer. En dat doen ze ieder op hun eigen manier.

Onze bejaarde Hein bijvoorbeeld is weinig aanwezig. Hij nestelt zich aan het voeteneind en slaapt. Zolang hij niet op mijn vriends voeten ligt, mag hij dat lekker de hele nacht doen.

Mozes is wat meer aanwezig. Hij ligt het liefst op het dekbed tegen mij aan. Soms ligt hij ook op mijn kussen, iets waarvan ik ooit heb gezegd dat ik dat nooit meer wilde. Dat ‘ooit’ was bij Flip. Ook Flip lag graag op mijn kussen en dat deed hij ook nog toen hij ziek was en uit zijn bek stonk. Ik sliep hierdoor slecht en stuurde hem weg, maar dan voelde ik me daar weer schuldig over. Toen heb ik mezelf beloofd om nooit meer een kat op mijn kussen toe te laten. Niet gelukt. Mozes doet het ook en ik vind het meestal prima. Hij dringt zichzelf niet op, maar ligt tegen mijn hoofd aan te ronken. Een prima manier om in slaap te vallen. Hopelijk gaat hij bij het ouder worden niet uit zijn bek stinken….

En dan Saar. Zij gedraagt zich ’s nachts zoals zij dat ook overdag doet: in alles overdreven. Zij stort zich op het bed en graaft zich een ingang zodat ze kan gaan liggen waar ze dat het liefst doet: tussen ons in. Dat gaat zelfs mij te ver en ik leg haar dan aan de andere kant van me. Meestal valt ze dan genietend in slaap, maar dat genieten geldt niet altijd voor mij. Al melktrappend dringen haar nagels in mijn huid. Soms probeert ze over me heen te klimmen om toch weer tussen ons in te belanden. Dan ben ik het zat en zet haar op het dekbed. Meestal graaft ze zich dan wel weer een weg tussen de verschillende dekbedden en dekens, waardoor ze toch weer tussen ons in komt te liggen, alleen dan met een dekbed ertussen. Een stuk prettiger voor ons en dus geef ik het verder dan maar op.

Ook Gijs komt graag even langs onder het dekbed. Hij parkeert meestal achteruit in en komt dus met zijn voorkant boven de dekens te liggen. Dan valt hij meestal op mijn hand in slaap. Een niet erg geriefelijke houding voor mij, maar meestal blijft hij toch niet al te lang en hij ronkt zo gezellig….

Meestal slaapt mijn vriend de hele nacht door en merkt niet zoveel van onze nachtkatten. Maar als hij dan een keer wakker wordt, ja dan neemt hij zijn ruimte. Lang duurt dat dan meestal niet. Onze nachtelijke bezoekers weten precies wanneer de baas weer slaapt en nestelen zich dan weer op hun vertrouwde plekjes…..